Görele’de 6, Çavuşlu Beldesinde 2 olmak üzere 8 aile hekimi bulunduğuna ve bu hekimlerimize bağlı toplam 32.000 civarında kişinin kayıtlı olduğuna değinen Özkurt, şunları söyledi.
“Vatandaşlarımız aile hekimlerini sağlık grup başkanlığımızdan öğrenecekleri gibi artık internet yoluyla da aile hekimlerini öğrenebilirler. Aile hekiminden memnun kalmayan vatandaşlarımız bizzat bizlere talepte bulunarak mobil sağlık hizmetinden faydalanamamak kaydıyla 3 ayda bir aile hekimlerini değiştirebilirler. İlçe dışından tatile gelen vatandaşlarımızda misafir olduğu ailenin aile hekimine muayene olabilirler” dedi.
Görele ilçesinde evde sağlık hizmetinin de gün geçtikçe daha da geliştiğine değinen Özkurt; “Yatalak hastalarımız artık Evde Sağlık Hizmeti dediğimiz birimimizden de rahatça faydalanabiliyor. Evde sağlık hizmeti birimimiz ilçemizde bir yılı doldurmuş olmaktadır. Ufak tefek eksikliklerimiz bulunsa da onları en kısa zamanda çözeceğimize inanıyorum. Şuanda birimimiz Görele dahil olmak üzere Eynesil, Çanakçı ilçelerine de hizmet vermektedir. Görele’de 100, Eynesil’de 25 olmak üzere birimimize bağlı toplam 125 yatalak hastamız bulunmaktadır” dedi.
Yazın sezonunun gelmesi ve fındık hasadının yaklaştığından dolayı halkımızın Kırım- Kongo Kanamalı ateşi hastalığına dikkat etmeleri gerektiğine de vurgu yapan Özkurt, sözlerine şöyle devam etti.
“İlçemizde Kırım- Kongo Kanamalı Ateşi hastalığından hiçbir vatandaşımız hayatını kaybetmemiştir. Ama bu demek değildir ki bir şey olmaz diyerek tedbiri elden bırakmamak gerekmektedir. Bilindiği üzere bu tür hastalığa Kene denen hayvandaki mikroplar sebep olmaktadır. Bu hastalık insanlara kene tutunması, kenelerin çıplak elle toplanması ve ezilmesi ile bulaşmaktadır. Tarla, bağ, bahçe ve piknik alanlarına giderken açık renkli ve mümkün olduğunca kapalı giysiler giyin, oturacağınız yere açık renkli örtü serin, paltolun paçalarını çorap içine sokun, mümkünse çizme giyin. Tarla, bağ, bahçe dönüşlerinde çocuğunuzun ve kendinizin vücudunuzu kontrol edin. Vücudunuzdaki keneyi çıplak elle dokunmamak şartıyla en kısa sürede çıkarttırın. Kene tutulmasından sonra 10 gün içinde halsizlik, iştahsızlık, ateş, kas ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma ve ishal ortaya çıkması durumunda vakit geçirmeden sağlık kuruluşuna başvurunuz” dedi.
HABER-FOTO: www.gorelehurses.com (Kamil YILMAZ) |